Wandeling van de maand

Over dit evenement

Categorie
Sportief
Organisator
Wandelcommissie
Datum en tijd
26 jun. 2024 10:00 - 23:00
Locatie
Azillanet, Les Mourels

Azillanet, Les Mourels. Wandeling met Picknick.

Deze laatste wandeling voor de zomerstop is een vrij makkelijke, en wordt traditioneel gecombineerd met een picknick.  Goede schoenen, iets op je hoofd tegen de zon en wat water voor onderweg zijn genoeg. De prachtige wandeling is ongeveer 4,5 km lang en duurt circa 1,5 uur.

De picknick wordt als vanouds verzorgd door Carla en Paula.
Ontvangst met koffie vanaf 09:45 op de plek waar de wandeling start en eindigt, en waar we ook zullen lunchen: table d'orientation, 34210 Azillanet. Klik hier voor de route. Na Azillanet volg je de bordjes Minerve (D10)  en na 300 meter ben je er al. Rond 10:15 gaat de wandeling dan echt van start

Bij de lunch wordt gezorgd voor een aperitief, en drinken bij de maaltijd (water, wijn, bier). Er is een beperkt aantal zitplaatsen aanwezig, dus neem indien mogelijk een tafeltje en stoelen mee.

Verder nog zelf meenemen: Alles wat je zelf wilt eten en/of wilt delen met anderen (altjd leuk om elkaars keuzes te proeven), borden, bestek, servetjes.

Na de picknick wordt er niet meer georganiseerd gelopen, maar iedereen is natuurlijk vrij om zelf nog een ander rondje te doen. Vanaf de parkeerplaats zijn er diverse mogelijkheden.

Het dorp Azillanet
U bevindt zich hier in het hart van de Minervois, omringd door de Montagne Noire.
De stad ligt vlak aan de voet van de eerste uitlopers van de Causses en strekt zich uit tussen de Aude-vlakte in het zuiden en de rechteroever van de kloven van Cesse in het noorden.
De bezetting van de plaatsen is zeer oud, opgravingen getuigen hiervan in ieder geval sinds de bronstijd.
Azillanet dankt zijn naam aan een rijke Romeinse eigenaar: Atilius, die een grote boerderij bezat in de regio Azille en hier nog een kleinere.
Azillanet is vandaag de dag een van de wijncentra van de Minervois.
Een tiental privékelders en de coöperatieve kelder “Les Trois Blasons” (verzamelt de oogsten van de wijngaarden van 5 gemeenten: Aigne, Azillanet, Cesseras, La Caunette en Minerve) promoten unieke terroirs.

Organisatie: Wim van der Laan  wimvanderlaan58@me.com; 0033 6 3549 9100
Aanmelden via de knop tickets bestellen. Eenmaal aangemeld kunt u zich altijd ook weer afmelden.
Als NVLR lid dient u eerst in te loggen om uzelf aan te melden. Krijgt u de melding dat uw account niet geactiveerd is, stuur dan een e-mail naar website@nvlr.eu

Deelnemers

Je moet ingelogd zijn om alle deelnemers te zien

Onze sponsoren