Over de NVLR

Wie zijn wij?

De NVLR is er voor alle Nederlanders en Nederlandstaligen die (tijdelijk) in de Languedoc-Roussillon wonen en/of werken. Naast ons prachtige full colour magazine NieuwsNed, dat onze leden vier keer per jaar per post ontvangen, verzorgen we ook 10 keer per jaar een digitale NieuwsBrief van onze vereniging met daarin informatie over de activiteiten die worden georganiseerd en informatie over actuele onderwerpen.

Wat doet de NVLR?

De NVLR organiseert allerlei activiteiten op het gebied van kunst en cultuur, tentoonstellingen en sportieve activiteiten zoals: maandelijkse wandelingen, golftoernooien en pétanque-wedstrijden. Ook wordt een keer per jaar een cabriorit en een treinreis door de Pyreneeën georganiseerd. Maandelijks zijn er op diverse plaatsen in de Aude en de Hérault Bijpraatlunches.

Naast deze activiteiten organiseert de NVLR ook de traditionele evenementen, waarop zoveel mogelijk leden uit alle delen van de Languedoc-Roussillon elkaar ontmoeten. U moet dan denken aan de jaarlijkse Algemene Leden Vergadering, de Nieuwjaarsbijeenkomst, Koningsdag en de Kerstborrel. Deze bijeenkomsten vinden zoveel mogelijk plaats op centraal gelegen locaties in ons uitgestrekte verenigingsgebied.

De Languedoc-Roussillon kent vooral in de zomerperiode een groot aantal festivals en publieksevenementen. De NVLR informeert u hierover in de NieuwsBrieven en op de website.

Door lid te worden van onze vereniging, krijgt u toegang tot een vriendenclub van bijna 400 leden, die dezelfde ervaringen doormaken en u graag als nieuw lid verwelkomen.

Deze website bevat ook nuttige links met informatie over Frankrijk en weetjes over wegwijs worden in het nieuwe of tweede vaderland.

Wat kost het?

Het individuele lidmaatschap (1 persoon) bedraagt € 35,- per jaar. Een duolidmaatschap (2 personen op hetzelfde adres) bedraagt € 55,- per jaar. Leden die na 1 februari lid worden van de NVLR, betalen een evenredig deel van de jaarcontributie.

Wilt u lid worden? Klik dan op de link rechts bovenaan “Lid worden”.

Kaart_Languedoc_Roussillon.JPG
Klik op de afbeelding om te vergroten
Kaart_Languedoc_Roussillon.JPG
Klik op de afbeelding om te vergroten

Onze sponsoren