Nuttige links

Nederlanders.fr

Zoals de naam al zegt, Nederlanders.fr is hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk.

frankrijk_fr.JPG


Frankrijk.nl

Frankrijk.nl is een travelwebazine. Een wat? Ja, het is wat je denkt: een mix tussen een website en een magazine. Met nieuws, reisreportages, leuke logeeradressen en verrassende tips voor Frankrijk. Met frankrijk.nl willen we je eigentijdse reisinspiratie bieden. Met sfeer, lifestyle en authenticiteit als belangrijkste pijlers.

FRANKRIJK.NL.JPG


Raad en Daad Frankrijk

Deze groep heeft zich ten doel gesteld om Nederlandstaligen die van plan zijn zich in Frankrijk te vestigen of hier reeds gevestigd zijn met raad en daad bij te staan.

Dit kan zijn door het geven van adviezen, het plaatsen van informatieve artikelen of ondersteuning bij een bezoek aan dokter, ziekenhuis, notaris of overheidsinstanties.

Raad_en_Daad_Frankrijk.JPG


Nederland Wereldwijd.nl

Waar je ook bent, Nederlandwereldwijd.nl is de gezamenlijke website van alle Nederlandse vertegenwoordigingen wereldwijd. Hieronder vallen ambassades, consulaten en handelskantoren.
De Rijksoverheid helpt u hier met al uw vragen.

Rijksoverheid.JPG


Fanf.fr

De FANF (Fédération des Associations Néerlandaises en France) is een overkoepelende organisatie waarbij de meeste Nederlandse verenigingen in Frankrijk zijn aangesloten. Zij heeft als doel de belangen van Nederlanders in Frankrijk te behartigen door middel van het verstrekken van informatie, het geven van advies en het lobbyen bij overheidsinstanties.

De FANF doet dit op het gebied van belastingzaken, onderwijs, loopbaanondersteuning, zorg- en ziektekostenverzekeringen, bejaardenhulp, pensioenrechten en meer in het algemeen op het gebied van wet- en regelgeving die van invloed is op het dagelijks leven van Nederlanders in Frankrijk.

Fanf.JPG


Wonen en leven in Frankrijk

Dagelijks worden meer dan honderd nieuwsbronnen, kranten, tijdschriften en blogs, gescand op artikelen die interessant zijn voor Nederlandstaligen die in Frankrijk wonen, werken, leren ondernemen en eigenaar zijn van een huis. 

wonen_en_leven_in_Frankrijk.JPG


De Vereniging Belangenbehartiging Nederlands Gepensioneerden in het Buitenland

Een aantal van onze leden is al jarenlang lid van de Vereniging Belangenbehartiging Nederlands Gepensioneerden in het Buitenland. Zij ondersteunen zo de bestuursleden en de daaraan gekoppelde onderhandelaars die met de ministeries om de tafel zitten en opkomen voor gepensioneerden in het buitenland.

vbngb.JPG


Onze sponsoren