Lezing 5 Omgeving en leefstijl

Over dit evenement

Categorie
Lezingen
Organisator
Activiteitencommissie 2024
Datum en tijd
29 sep. 2024 14:00 - 16:00
Locatie
36 av de la Gare. 34440 Nissan-lez-Enserune

Lezing 5 Omgeving en leefstijl

Hoe onze leefstijl en voeding in 50 jaar veranderden

Terugkijkend op de afgelopen 50 jaar is er heel veel veranderd. Het malle is dat wij het amper meer zien en abnormaal de norm geworden is. Zelfs in Frankrijk sneuvelde bijna overal de warme lunch, alleen de ouderen op het platteland gebruiken deze nog. Jongeren werken in de stad en scoren een pizzapunt.

De portiegrootte is anders, de regelmaat van drie verzadigende maaltijden werd een knaag- en tussendoortjessysteem. Het assortiment levensmiddelen breidde uit, producten veranderden, net als de recepten. Onze ouders hadden nog nooit gehoord van sushi, teriaki en wakame, pasta bolognese, tagliatelle carbonare, wraps en chili con carne. Zij aten aardappelen, vlees en groente en warme pap toe. Was dat slecht? Nee, allerminst, want zuiveleiwit verzadigt goed en daar was de maaltijd destijds voor bedoeld.

Ook op het gebied van de automatisering, verwarming en isolatie gebeurde van alles, waardoor onze verbranding (metabolisme) enorm afnam. Het honger- en verzadigingssysteem raakte ontregeld en de obesogene samenleving was gecreëerd. Is daar iets aan te doen? Ja zeker! Graag opent Nienke uw ogen.

De vijfde zondagmiddag-lezing vindt plaats op zondag 7april (!) 2024 van 14:00 tot 16:00 uur in Nissan-lez-Ensérune bij Nienke thuis. Bent u geïnteresseerd? Heeft u specifieke vragen over de rol van voeding bij een bepaalde ziekte? Dit is uw kans om deze vooraf aan onze diëtist voor te leggen.

Aanmelden via de website tot: 5 april 2024. 

Nienke M. Aukema
36 Avenue de la Gare, 34440 Nissan-lez-Ensérune

Organisatie: Nienke Aukema  nmaukema@gmail.com
Aanmelden via de knop tickets bestellen. Eenmaal aangemeld kunt u zich altijd ook weer afmelden.

Als NVLR lid dient u eerst in te loggen om uzelf aan te melden. Krijgt u de melding dat uw account niet geactiveerd is, stuur dan een e-mail aan website.nvlr@gmail.com

Deelnemers

Je moet ingelogd zijn om alle deelnemers te zien

Onze sponsoren